Folk som bara pratar om sig själva hela tiden uppfattas som dryga och självupptagna. Nu pratar vi ju inte enbart om oss själva här på bloggen, utan även om vårt arbete på Malmö Fisk. Och om fisk i allmänhet. Det kanske gör saken lite bättre.
Men. Det räcker inte. Inte på långa vägar. Vi vill ju inte att ni ska uppfatta oss som egoistiska och jobbiga och sånt.
Så vi vill veta vem ni är. Vi vill veta er syn på det här med fisk. Vill ni ha sillen hel eller är er högsta önskan att vi filéar den åt er? Kallrökt eller varmrökt lax? Har ni smakat vår smått fantastiska Fish and Chips, gjord på nyfångad torsk från Öresund? Vill du pilla räkorna själv eller önskar du att din äkta hälft gör det åt dig? Vilken är din absoluta favoritfisk? Hur tillagar du helst hälleflundra? Är ostron smaskigt eller sliskigt? Vilket är ditt bästa fiskminne? Ja, sen är det bara att fylla på med en himla massa annan intressant information om dig och hur du håller dina fiskar varma.
Så läser vi och lär känna er också, precis som ni förhoppningsvis lär känna oss.
Kul att träffas, både här och i verkligheten på Malmö Fisk!
Hej, Elisabet här!
SvaraRaderaBördig från norra norrlands inland och fjälltrakter och uppvuxen med pappas nyfångade sik.
Den kokades i princip alltid och serverades med kokt potatis och rödbetor till .., vilket får många att falla baklänges av förvåning! Jättegott!
Från min morbror i Dikanäs (rena fjällvärlden) fick vi röding som mamma envisades med att koka, medan vi andra i familjen ville ha dem stekta .., gärna aningen knapriga.
Och nu bor jag i Halland och äter nyfångad plattfisk och tror att jag är i himlen!
Nästa gång jag besöker Malmö blir det en visit i butiken!!
(Och har man vuxit upp i Lappland, har man aldrig smakat ostron. Man kommer nog inte att göra det heller.)
Små fina Kalmar-flundror..... Fångade i garn norr om bron. Mina ögon tåras vid tanken. Stekta i redigt smör och avslutningsvis en ytterst liten nypa socker.... Görs sådana längre?
SvaraRaderaHej på er fiske grabbar!
SvaraRaderaHär kommer en liten fiske hälsning från Mia i Harplinge Halland,kusin till Ulf, far din Hannes!Vilket härligt blogg namnn"Torsk hopp och kärlek".Hoppas att affärerna går lysande för er.
Tankarna går tillbaka till 70 talet.... Nästan varje lördag for min pappa ner till Ljunby Storatorg, och köpte gädda utav Nisse Fisk ,Fisken kom hem till Blåsutvägen, och blev liggande på diskbänken,tills den var dax att tilllagas. Där låg den stackars Gäddan, Det ryckte och svängde lite i svansen på fisken, till min fasa...och kattens förtjusning...katten som hade fölt doften av den råa goa fisklukten, hade hoppat upp och betraktade med läskade ögon fisken, Fisken glodde stint tillbaka... -Här skulle det nog bli ett skrovmål för hela familjen Pehrson inklusive Sotis som katten hette.
Gäddan kokt eller ungsbakad, innjöts med kokt potatis och råriven pepparot,Det vattnas i munnen på bara tanken..MUMSFILIBABBA
Gela, bloggen är super! Hur länge pallar Du att ha detta tempo?
SvaraRaderaJag skulle vilja slå ett slag för ugnsbakad torsk med hasselbackspotatis, lite skirat smör ovanpå. Och en god sallad förstås.
SvaraRaderaKommer det någon gång en torsk i nätet här utanför Stensjö, ja då jädrar....
Farbror Thomas
Hej! Monica här. Gillar fisk i många olika former. Ja tack, jag vill ha sillen/strömmingen hel och rensa den själv! I övrigt är favvisarna skaldjur, köpte till en skaldjurskväll för två i maj, kompisen och jag är jättenöjda:) Så finns det en favvis som jag saknat länge, rökta Ölandsflundror...
SvaraRaderaHej pågar. Jag tar bladet från munnen och präntar ner lite. Bor i Kronprinsen ett spö-kast ifrån er muntra pågar. Bördig från Göteborg, flyttade till skåne och fick arbete som säljare. Träffade min f.d. fru och bildade familj med henne. Har nu 2 vuxna barn som jag tyvärr inte har ngn kontakt med eftersom min f.d. vänt dem mot mig. Fisk har alltid varit en viktig följeslagare i mitt liv, ett glas till är inte heller fel. Tyvärr har alkoholen dominerat lite väl mycket, ja, jag blev till slut sparkad från atbetet, nu är jag sjukpensionär vilket medfört att man fått dra åt svångremmen. En dag i månaden unnar jag mig i alla fall en lunch hos er, det håller tankarna på att avsluta det hela i förtid i schack, för det går inte att låta bli att smittas av erat gööö fina bemötande. Kram på er pågar!
SvaraRadera