tisdag 15 maj 2012

Frottera dig med gösen





Gösen är en av de finare fiskarna och en vi gärna frotterar oss med.

Be en av oss grabbar att filéa en fin sida åt er. Bär hem den. Vänd den i mjöl och smörstek försiktigt. Var noga med att fisk (ja, kött med för den delen) endast vändes en gång. Smörstek eller stuva lite kantareller med schalottenlök vid sidan och lägg över den färdiga gösbiten. Servera med potatis och lite hyvlad parmesan. Mmm.. smaskens...

3 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. ett nytt försök tidigare blev det lite stavfel etc...
    Synd att det är så långt … bor på södermalm i Stockholm. Gös tillhör mina favoritfiskar och än så länge är den inte rödlistan (men gullistad)
    Trevlig helg

    SvaraRadera

Hej och hå, fisk och sås! Lämna en kommentar här hos oss så blir vi lyckliga som små fiskegrabbar i en fiskbutik!